Yeminli Tercüme, Noter huzurunda yeminini etmiş olan Yeminli Tercüman tarafından yapılan tercümelerdir. İstenilen nüsha kadar düzenlenilerek noter onaysız olarak yeminli tercüman kaşesi ve imzasıyla müşteriye teslim edilen tercüme şeklidir.
Yeminli Tercüman tarafından yapılan tercümelerin biri noterde kalacak şekilde en az 2 nüsha veya istenilen nüsha kadar hazırlanarak yeminli tercüman kaşesi ve imzası ile birlikte noter onayından geçirilmesi şeklinde elde edilen tercüme şeklidir.
Tercümesi bizim tarafımızdan yapılmış olan evrakların başka bir noterde ya da başka bir şehirde noter onayı yaptırılması mümkün değildir çünkü her yeminli tercümanın belirli noterlerde yemini olmaktadır.
Tercümesi yapılan evrağın üstüne noter onayından sonra noterin mühür ve imzasının doğruluğunu tasdik etmek amacıyla Valilik ya da Kaymakamlık tarafından düzenlenerek iliştirilen, bir nevi ilgili evrağın yurt dışında geçerli olmasını sağlayan Tasdik Şerhidir.
Asıl evraktan yapılan tercümelerde ve tercüman beyanında asıl evraktan tercüme edilmiştir yazması durumunda noter asıl evrağı görmek isteyecektir. Asıl evrağın olmaması durumunda fotokopiden tercümedir şeklinde beyan edilebilir ve bu durumda noter asıl belgeyi görmek istemez ancak verilecek olan makam bu şekilde kabul etmeyebilir bu yüzden her zaman için asıl belgeyle işlem yapmak daha doğru olur.